Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ показали відео з начебто «головою військового ЗСУ»: Лубінець звернувся до ООН і МКЧХ


Дмитро Лубінець повідомив, що «у мережі з’явилося відео, на якому росіяни показують відрізану голову нібито українського воїна»
Дмитро Лубінець повідомив, що «у мережі з’явилося відео, на якому росіяни показують відрізану голову нібито українського воїна»

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у телеграмі, що «у мережі з’явилося відео, на якому росіяни показують відрізану голову нібито українського воїна».

Він наголосив, що «такі кадри ворог використовує для того, щоб залякати та деморалізувати українців. Втім, це тільки стверджує Україну в прагненні притягнути кожного, хто вчиняє такі нелюдські звірства, до неминучої відповідальності».

«Звернувся до ООН та МКЧХ щодо чергового акту порушення міжнародного гуманітарного права російською стороною», – повідомив Лубінець.

Російські військові опублікували у мережі відео, на якому «показали відрізану голову нібито українського військового».

Телеграм-канал DeepState пише, що «на відео – окупант зі 155 окремої бригади морської піхоти». Так, аналітики повідомили, що воєнний злочин, ймовірно, скоїли на КПП «Колотилівка» в Бєлгородській області. За інформацією «DeepState», «орієнтовно 12 серпня Сили оборони намагалися прорвати ворога на цій ділянці».

Раніше, 3 серпня, омбудсмен Дмитро Лубінець терміново звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста і ООН, а також до українських правоохоронних органів через «появу в мережі фото, ймовірно, зі скаліченим і вбитим окупантами українським полоненим».

Форум

XS
SM
MD
LG