Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявили, що об’єкти енергетики України допомагають «вбивати росіян». Київ відреагував


Ліквідація наслідків обстрілу критичної інфраструктури на Рівненщині, 23 жовтня 2022 року
Ліквідація наслідків обстрілу критичної інфраструктури на Рівненщині, 23 жовтня 2022 року

У Міністерстві закордонних справ відреагували на заяву російського міністра Сергія Лаврова щодо ударів Росії по критичній інфраструктурі України.

«Сергій Лавров: РФ в Україні завдає ударів по інфраструктурі, яка допомагає вбивати росіян. Цікаво, Лавров на міжнародному трибуналі буде спростовувати свою участь в злочинах режиму Путіна чи одразу визнає вину, щоб довго не мучитися?», – написав у фейсбук речник МЗС України Олег Ніколенко.

Сьогодні глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росія завдає ударів по українській інфраструктурі, яка нібито допомагає вбивати росіян.

«Отже, ми виводимо (з ладу – ред.) об’єкти енергетики, які дозволяють вам (західним країнам) накачувати Україну смертоносною зброєю, щоб вбивати росіян», – сказав Лавров, якого цитують російські медіа.

Читайте також – Ракети проти світла. Наскільки сильно Росія може зруйнувати енергетику України

У британській розвідці вважають, що удари по українській критичній інфраструктурі, ймовірно, є першим прикладом спроби Росії реалізувати концепцію стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей (SODCIT) – ключового компонента військової доктрини, яку вона прийняла в останні роки.

23 листопада російські війська здійснили чергову масовану атаку по Україні. Ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях. Загалом було випущено близько 70 крилатих ракет, більшість з них знищили сили ППО.

У багатьох регіонах відбулися аварійні відключення електроенергії, також виникли перебої з тепло- і водопостачанням. Одна з найскладніших ситуацій склалася у Києві.

XS
SM
MD
LG