Доступність посилання

ТОП новини

Латвія посилює контроль за товарами з Росії і Білорусі


Продовольчо-ветеринарна служба Латвії з 25 серпня проводитиме посилений контроль різних російських та білоруських товарів
Продовольчо-ветеринарна служба Латвії з 25 серпня проводитиме посилений контроль різних російських та білоруських товарів

Продовольчо-ветеринарна служба Латвії з 25 серпня проводитиме посилений контроль різних російських та білоруських товарів у пунктах прикордонного контролю, пишуть місцеві ЗМІ.

Відомо, що посилені перевірки проводитимуться з метою обмеження ризиків для здоров’я людей і тварин, а також у разі генетично модифікованих організмів для навколишнього середовища.

Рішення про посилення контролю ухвалено за розпорядженням головного продовольчо-ветеринарного інспектора на основі оцінки результатів контролю за період з 1 квітня по 31 липня 2024 року.

Ці результати показали, що на пункти прикордонного контролю, як і раніше, продовжують надходити партії продовольства та кормів російського та білоруського походження, при цьому зберігаються побоювання з приводу їхньої нешкідливості, особливо на початку нового сезону збирання врожаю.

Посилені заходи контролю діятимуть до 23 лютого 2025 року.

Раніше Польща, Литва, Латвія та Естонія закликали Європейський Союз побудувати лінію оборони вздовж кордону блоку з Росією та Білоруссю, щоб захистити ЄС від військових загроз та інших шкідливих дій з боку Москви.

Деякі дипломати ЄС оцінюють вартість будівництва такої оборонної лінії вздовж 700-кілометрового кордону ЄС з Росією і Білоруссю приблизно в 2,5 мільярда євро (2,67 мільярда доларів). Європейські інвестиції в оборону та її фінансування стануть однією з головних тем для обговорення лідерами ЄС на саміті, оскільки війна Росії проти України триває вже третій рік і Москва посилює гібридні операції проти Заходу.

Форум

XS
SM
MD
LG