Доступність посилання

ТОП новини

Ранкова атака по Київщині: пошкоджено 50 приватних будинків – ОВА


Наслідки ранкового обстрілу у Василькові, Київська область, 23 червня 2024 року (фото архівне)
Наслідки ранкового обстрілу у Василькові, Київська область, 23 червня 2024 року (фото архівне)

Унаслідок ранкової ракетної атаки РФ у Київській області зафіксовано пошкодження в шести садових товариствах та трьох населених пунктах, розповів голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Кравченко уточнив, що «пошкодження зазнали 50 приватних будинків. Два з них зруйновані. Крім того, пошкоджено 5 автомобілів, майстерню, гаражі та лінії електропередач. Поранених серед населення немає».

Начальник Київського ОВА додав, що всім постраждалим буде надана необхідна допомога.

«Разом із місцевою владою та міжнародними партнерами вже працюємо над цим», – зазначив Кравченко.

За даними Повітряних сил ЗСУ, сили РФ вночі атакували Україну 16 ракетами та ударними дронами. Українські військові у межах Київської, Сумської та Полтавської областей збили дві балістичні ракети KN-23, три крилаті ракети (тип уточнюється) та вісім «Шахедів». Решта ракет, які не потрапили до статистики збитих, не досягли бажаних цілей, заявили у ЗСУ.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG