Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: через російську атаку дронами пошкоджені будинки у чотирьох районах Київщини


Падіння більшості уламків БПЛА фіксуються за межами населених пунктів. Фото ілюстративне
Падіння більшості уламків БПЛА фіксуються за межами населених пунктів. Фото ілюстративне

Внаслідок російської атаки дронами пошкоджені будинки у чотирьох районах Київщини, повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Станом на 9:30 вже є інформація про пошкодження 13 приватних будинків в чотирьох районах Київщини. Уламками пошкоджені фасади, покрівлі дахів, вибиті вікна. В одному з цих будинків рятувальники ДСНС ліквідували пожежу», – написав він у телеграмі.

За його словами, влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Люди не постраждали.

Падіння більшості уламків БПЛА фіксуються за межами населених пунктів, додав Кравченко.

Читайте також: На Київщині через падіння уламків дрона загорівся будинок, люди не постраждали – ДСНС

За даними КМВА, за дві хвилі атак РФ в повітряному просторі Києва та на підступах до міста було збито понад 40 російських БПЛА. Київська військова влада повідомила, що це була сьома атака Києва дронами у липні і найбільш масована атака дронами за 2024 рік.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російська війська вночі атакували 89-ма ударними БПЛА типу Shahed та керованою авіаційною ракетою Х-59, основний напрямок удару – Київщина.

Читайте також: За добу внаслідок російських обстрілів є загиблі та поранені в трьох прифронтових областях

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG