Доступність посилання

ТОП новини

У КМДА заявили, що не поспішатимуть з подачею тепла до житлових будинків


На кінець жовтня-початок листопада температура повітря очікується нижчою, тоді місцева влада ухвалюватиме рішення про початок опалювального сезону.
На кінець жовтня-початок листопада температура повітря очікується нижчою, тоді місцева влада ухвалюватиме рішення про початок опалювального сезону.

У Київській міській державній адміністрації заявили, що не поспішатимуть з початком опалювального сезону в житлових будинках. Про це під час брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Щодо житлового фонду тут ми орієнтуємося на погодні умови. Зараз є потепління і витрачати – без перебільшення золотий – газ недоцільно. Коли буде тенденція до похолодання, будемо запускати житловий фонд. За нормами необхідно, щоб середньодобова температура була вісім градусів і менше протягом трьох діб, тоді можна ухвалювати рішення про початок опалювального сезону», – зазначив Пантелеєв.

За його словами, на кінець жовтня-початок листопада температура повітря очікується нижчою, тоді місцева влада ухвалюватиме рішення про початок опалювального сезону.

«Нам треба, щоб запасу газу вистачило і нам, і всій Україні саме тоді, коли на вулиці буде дуже холодно – це січень, лютий», – сказав Пантелеєв.

Він нагадав, що з 14 жовтня у Києві розпочали подачу тепла для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів. За його словами, у місті вже з опаленням 1200 об’єктів соціальної сфери.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна здатна пройти зиму 2024-2025 років без відключень електроенергії, якщо силам РФ не вдасться зруйнувати вцілілі після попередніх атак обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури.

Тим часом, у звіті, оприлюдненому у вересні, ООН ймовірну тривалість відключень світла взимку оцінили від чотирьох до 18 годин на добу.

Форум

XS
SM
MD
LG