Доступність посилання

ТОП новини

Через російські обстріли на Сумщині загинула людина, ще двоє поранені – ОВА


Наслідки обстрілів у Великописарівській громаді на Сумщині, березень 2024 року
Наслідки обстрілів у Великописарівській громаді на Сумщині, березень 2024 року

Через російські обстріли на Сумщині загинула людина, ще двоє поранені, повідомляє у телеграмі станом на 21:00 обласна військова адміністрація.

Унаслідок російських авіаударів КАБами у Юнаківській громаді одна людина загинула, ще одна поранена. Також у Краснопільській громаді через обстріли FPV-дронами поранена людина.

За даними місцевої влади, загалом протягом дня російські війська здійснили 97 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Російських обстрілів зазнали 13 громад області – Сумська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Новослобідська, Глухівська, Есманьська, Шалигинська, Дружбівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська.

Читайте також: МВС: із Сумщини наразі треба евакуювати 45 тисяч людей

Сумщина межує з Курською областю РФ, де з 6 серпня триває військова операція українських сил. До цього Сумська область регулярно зазнавала російських атак, однак заразпосилились авіаудари.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG