Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство оборони Тайваню зафіксувало рекордну активність військових літаків Китаю


Це найбільша кількість щоденних вильотів китайських літаків цього року
Це найбільша кількість щоденних вильотів китайських літаків цього року

Міністерство оборони Тайваню зареєструвало 66 китайських військових літаків, які протягом доби здійснювали польоти над островом. Це найбільша кількість щоденних вильотів китайських літаків цього року, повідомили у оборонному відомстві країни 11 липня.

У повідомленні зазначено, що 56 з них увійшли в північну, південно-західну і південно-східну ідентифікаційну зону протиповітряної оборони Тайваню (ADIZ).

Крім того, було виявлено сім кораблів ВМС Китаю, які працювали навколо острова в середу.

У заяві міністерства йдеться, що Тайвань відстежував ситуацію і поставив завдання бойовим літакам повітряного патрулювання, кораблям ВМС і ракетним системам наземного базування відреагувати на цю активність.

Раніше Китай завершив дводенні військові навчання навколо Тайваню, під час яких він імітував атаки з бомбардувальниками і практикував висадку на кораблі.

Пекін не контролює регіон із 1949 року, але вважає його невідʼємною частиною своєї території. Навчання проводилися через три дні після інавгурації нового президента Тайваню Лая Цінде. Китай неодноразово називав його «небезпечним сепаратистом». Влада різко розкритикувала його інавгураційну промову, писала газета South China Morning Post.

У виступі Лай сказав, що навіть якщо жителі Тайваню відмовляться від суверенітету, Китай не відмовиться від ідеї анексувати острів. Він закликав Пекін відмовитися від політичного і військового залякування Тайваню.

Китайські навчання міністерство оборони Тайваню назвало «провокацією, що порушує мир і стабільність у регіоні». У заяві сказано, що тайванські військово-морські, військово-повітряні й сухопутні сили перебувають у стані готовності.

Форум

XS
SM
MD
LG