Доступність посилання

ТОП новини

У Курській області РФ оголосили дострокові вибори губернатора


Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої
Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої

У Курській області Росії оголосили дострокові вибори губернатора. Вибори, які були заплановані на 6-9 вересня, розпочнуться 29 серпня.

Обласний виборчком заявив, що рішення ухвалене «з метою гарантування безпеки, захисту життя і здоров’я громадян Російської Федерації».

Виконувач обов’язків губернатора Олексій Смирнов, зареєстрований кандидатом від «Єдиної Росії», заявив у телеграмі, що голосування «проходитиме у вкрай непростій обстановці».

Попередній губернатор Роман Старовойт у травні 2024 року пішов у відставку після того, як його призначили міністром транспорту Росії.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону в інші області РФ на даний момент евакуювали понад 120 тисяч людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Читайте також: «Не евакуація, а колонізація». У Росії жителів Курщини хочуть переселяти на окуповане узбережжя Азовського моря

Форум

XS
SM
MD
LG