Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ вже контролюють 92 населені пункти у Курській області РФ – Зеленський


За словами Володимира Зеленського, Курська операція стала «найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців з російського полону, це одна з наших цілей».
За словами Володимира Зеленського, Курська операція стала «найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців з російського полону, це одна з наших цілей».

Українські військові контролюють 92 населені пункти у Курській області РФ, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Українські воїни продовжують захисну операцію у визначених районах Курської області РФ. На сьогодні наші сили контролюють понад 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населені пункти. Триває зміцнення наших позицій, стабілізація визначених районів і поповнення обмінного фонду», – сказав Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

За його словами, ця операція стала «найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців з російського полону, це одна з наших цілей».

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 15 серпня заявив, що українські військові взяли під контроль 82 населені пункти у Курські області РФ.

Читайте також: Не виключено, що це лише підготовка – військовий експерт Гендельман про атаку ЗСУ на Курську область

6 серпня Україна розпочала раптовий наступ у Курській області Росії. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Президент України Володимир Зеленський 18 серпня заявив, що українська операція в Курській області «все ще завдає втрат російській армії і російській державі, їхній оборонній промисловості й економіці».

За його словами, головне завдання України – «знищити якомога більше російського потенціалу і провести максимум контрударної роботи», з метою створення «буферної зони».

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG