Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ весь день обстрілює Куп’янськ: в ОВА кажуть про 10 поранених


Місто Куп'янськ Харківської області після деокупації, вересень 2022 року, ілюстративне фото
Місто Куп'янськ Харківської області після деокупації, вересень 2022 року, ілюстративне фото

Армія РФ протягом дня, 20 серпня, обстрілює житлові будинки в Куп’янську на Харківщині, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ворог весь день завдає артилерійських ударів по Куп‘янську. За попередніми даними, внаслідок влучання у житловій частині міста поранені 10 осіб. Медики надають всю необхідну допомогу», – повідомив Синєгубов.

За його даними, під час надання допомоги постраждав 35-річний фельдшер екстреної медичної допомоги.

«Крім того, в місті пошкоджені нежитлові будівлі та автомобілі», – підсумували в ОВА.

Місто Купʼянськ і більша частина району, які перебували під окупацією з лютого 2022-го, були звільнені у вересні минулого року. В останні тижні зʼявилися повідомлення про концентрацію великої кількості російських військових на Лиманському та Купʼянському напрямках – в Луганській та Харківській областях, де лінія фронту майже не змінювалася з минулої осені. Російські військові перейшли у наступ, і кілька днів тому за даними Міноборони РФ, які підтверджують незалежні джерела, окупували село Новоселівське. Повідомлялося про окупацію ще кількох невеликих сіл. Судячи з повідомлень із фронту, прориву оборони немає, проте лінія фронту дещо змістилася на захід. До Купʼянська від фронту приблизно 10 кілометрів.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста і села, розташовані в межах досяжності їхньої артилерії, ракетних систем залпового вогню, ракет і дронів. Попри численні свідчення цього, Москва заперечує напади на цивільні обʼєкти, стверджуючи, що бʼє лише по військовій інфраструктурі.

XS
SM
MD
LG