Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: експосадовцю Купʼянської міськради оголосили підозру за співпрацю з окупаційною владою


Підозрюваний – колишній посадовець Управління житлово-комунального господарства та благоустрою Куп’янської міської ради
Підозрюваний – колишній посадовець Управління житлово-комунального господарства та благоустрою Куп’янської міської ради

Прокуратура Харківської області повідомила експосадовцю Купʼянської міськради про підозру за фактом колабораційної діяльності, повідомили 10 вересня в Офісі генерального прокурора.

Підозрюваний – колишній посадовець Управління житлово-комунального господарства та благоустрою Куп’янської міської ради. За даними слідства, під час окупації міста чоловік добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою.

«Розповівши «новій владі» про свій професійний досвід, у червні 2022 року підозрюваний обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації. Він займався начебто реконструкцією зруйнованих російськими ударами будівель. Фактично це було тільки на папері, щоб створити у місцевих мешканців враження, що росія «дбає про людей». У подальшому це використувалось для підготовки російських пропагандистських сюжетів про «відновлення» росією житлових будинків, які, згідно з кремлівськими наративами, зруйнувала українська армія», – йдеться у повідомленні.

Після звільнення Збройними силами України Купʼянська, чоловік втік до Харкова. Він оформив статус внутрішньо-переміщеної особи та орендував квартиру в обласному центрі, де і був затриманий правоохоронцями, кажуть у прокуратурі.

Чоловіку загрожує до 12 років вʼязниці.

Українські війська звільнили частини Харківської та Херсонської областей восени 2022 року. Відтоді правоохоронці регулярно повідомляють про підозри причетним до роботи російських адміністрацій за час окупації звільнених територій.

Форум

XS
SM
MD
LG