Доступність посилання

ТОП новини

Двоє цивільних зазнали поранень у Куп’янську на зупинці громадського транспорту


Наслідки одного з попередніх обстрілів Куп'янська, фото ілюстративне
Наслідки одного з попередніх обстрілів Куп'янська, фото ілюстративне

Російські військові 3 жовтня о 15:00 завдали удару дроном-камікадзе по зупинці громадського транспорту, на якій перебували люди, повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

«З осколковими пораненнями 44-річного чоловіка та 16-річну дівчину ушпиталили. На місці події працює слідчо-оперативна група Куп’янського райвідділу поліції, криміналісти, вибухотехніки», – ідеться в повідомленні.

Слідчі розпочали кримінальне за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

Форум

XS
SM
MD
LG