Доступність посилання

ТОП новини

У Криму різко погіршився стан заарештованого активіста Бекірова – Чубаров


Молебень за звільнення Едемa Бекірова. Новоолексіївка, Херсонська область, 21 грудня 2018
Молебень за звільнення Едемa Бекірова. Новоолексіївка, Херсонська область, 21 грудня 2018

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в анексованому Росією Криму «різко погіршився» стан здоров’я заарештованого кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

«З інформації, що надходить з Криму, різко погіршився стан здоров'я Едему Бекірова, незаконно затриманого російськими окупантами і який перебуває в Сімферопольському СІЗО. Судячи з усього, це наслідки застосування до нього інсуліну в умовах СІЗО», – написав Чубаров у Facebook.

У російському управлінні Федеральної служби виконання покарань у Криму не коментують інформацію Чубарова.

На початку січня рідні Бекірова повідомили про загрозу його життю. Відомо, що в активіста – цукровий діабет і ампутована нога, через що йому необхідно постійно робити перев’язки.

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в’їзді в анексований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері й родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці.

Міністерство закордонних справ України висловило «рішучий протест» у зв'язку з рішенням суду.

XS
SM
MD
LG