Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму вийшов на свободу кримськотатарський активіст


Активіст Марлен Мустафаєв вийшов на свободу після 12 діб адмінарешту, 16 вересня 2018 року
Активіст Марлен Мустафаєв вийшов на свободу після 12 діб адмінарешту, 16 вересня 2018 року

У Сімферополі активіст «Кримської солідарності» Марлен Мустафаєв вийшов на свободу після 12 діб адмінарешту, передає «Крим.Реалії».

Згідно з повідомленням, Мустафаєва зустрічали близько 20 кримських татар. Активіст подякував присутнім і сказав, що почувається добре. За словами чоловіка, він напевне не знає, за який саме допис у соцмережі його засудили (ймовірно, репост відео 2014 року – ред.).

«Такого роду тиск на стрімерів, людей, які займаються інформуванням, відбуватиметься і надалі. Але нехай хлопці не бояться, роблять свою роботу і пам’ятають про відповідальність перед народом», – сказав Мустафаєв.

Читайте також: Місія ООН заявляє про таємні затримання, катування і переміщення в Росію кримчан

4 вересня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував на 12 діб кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, у якого вранці російські силовики провели обшук. За версією слідства, Мустафаєв у серпні 2014 року опублікував на своїй сторінці у Facebook допис із символікою організації «Хізб ут-Тахрір», яку визнали незаконною в Росії та анексованому нею Криму. Проти нього порушили справу за статтею про розпалювання ненависті й ворожнечі в Інтернеті.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки в незалежних журналістів, громадських діячів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії і в анексованому нею Криму організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG