Доступність посилання

ТОП новини

В Україні заочно засудили начальника кримської колонії – прокуратура АРК


«Після захоплення Криму російськими збройними силами засуджений зрадив присязі на вірність українському народу і перейшов на службу до ворога» (фото ілюстративне)
«Після захоплення Криму російськими збройними силами засуджений зрадив присязі на вірність українському народу і перейшов на службу до ворога» (фото ілюстративне)

Український суд заочно засудив до 14 років позбавлення волі колишнього підполковника внутрішньої служби, ексголову Керченської виправної колонії № 126 управління Державної пенітенціарної служби України у Криму за статтею про державну зраду, повідомили пресслужби прокуратури АРК і Головного управління СБУ у Криму.

«Після захоплення Криму російськими збройними силами засуджений зрадив присязі на вірність українському народу і перейшов на службу до ворога. Так, у 2015 році він обійняв посаду «начальника виправної колонії – 2 УФСІН Росії у Республіці Крим та Севастополі», – заявили у пресслужбі прокуратури АРК.

Зі свого боку, пресслужба ГУ СБУ в Криму повідомляє, що у 2023 році російська влада відправила засудженого на окуповану Росією частину Запорізької області, де його призначила виконувачем обов’язків начальника виправної колонії у Бердянську.

Читайте також: Підполковника з Криму, який у 2014 році перейшов на бік Росії, підозрюють у дезертирстві та держзраді

«Під керівництвом фігуранта цей заклад функціонував як катівня, в яку звозили учасників руху опору в регіоні», – додали у пресслужбі ГУ СБУ в Криму.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева раніше заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення і притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності і воєнні злочини, порушував права людини і вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

Форум

XS
SM
MD
LG