Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі відреагували на можливе надання Києву ракет більшої дальності


Речник російського президента Дмитро Пєсков каже, що це шлях до «нагнітання напруженості»
Речник російського президента Дмитро Пєсков каже, що це шлях до «нагнітання напруженості»

У Кремлі відреагували на повідомлення про можливе надання США ракет більшої дальності Україні – кажуть, що це шлях до «нагнітання напруженості».

«Це прямий шлях до нагнітання напруженості, підвищення рівня ескалації, ми це бачимо. Це вимагає від нас додаткових зусиль. Але ще раз: це не змінить перебіг подій. Спеціальна військова операція триватиме», – заявив речник російського президента Дмитро Пєсков, якого цитують російські медіа.

За його словами, ключова мета для Росії зараз – це продовження «спеціальної військової операції» (так Москва називає війну проти України) і виконання «завдань, які були окреслені главою держави».

Агенція Reuters раніше повідомила, що Сполучені Штати готують Україні новий пакет військової допомоги на суму понад 2 мільярди доларів, в складі якого, як очікується, вперше будуть ракети більшої дальності, а також інші боєприпаси та озброєння. За даними видання, про новий пакет допомоги може бути оголошено вже цього тижня.

Читайте також: Білий дім: США «незабаром» оголосять про додаткову допомогу Україні

Сполучені Штати є найбільшим постачальником зброї в Україну. Коаліція інших західних країн також надсилає зброю, починаючи від гвинтівок і закінчуючи бронетехнікою та артилерією. Після оголошення союзників про надання Києву сучасних танків президент України Володимир Зеленський заявив, що потрібно «відкрити постачання також далекобійних ракет для України». Українська влада очікує ескалації з боку Росії вже найближчим часом.

30 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ також заявив, що немає жодних ознак того, що Росія готується до миру, навпаки – вона готується до подальшої війни, мобілізуючи більше солдатів, купуючи нову зброю та нарощуючи власне виробництво.

XS
SM
MD
LG