Доступність посилання

ТОП новини

Країни ЄС узгодили заходи щодо подолання міграційних криз


У Брюсселі постійні представники держав-членів Євросоюзу досягли 4 жовтня попередньої угоди про спільні правила дій у разі несподіваного зростання міграційного потоку. Угода за так званим кризовим регламентом була укладена на зустрічі у Брюсселі. Уряди країн ЄС доручили своїм постійним представникам у Брюсселі завершити роботу, розпочату міністрами внутрішніх справ минулого тижня. Телеканал «Євроньюс» зазначає, що тоді Італія зненацька заблокувала проєкт документа.

Італія заперечувала частину законопроєкту щодо пошуково-рятувальних операцій у Середземному морі. Рим вважає, що дії суден благодійних організацій привертають дедалі більше мігрантів до європейських берегів.

Німеччина, чий голос був необхідний для отримання кваліфікованої більшості, виступила на захист цих операцій. У Берліні кваліфікують порятунок людей на морі як юридичний, гуманітарний та моральний обовʼязок.

Кризовий регламент передбачає можливість прискореного розгляду заявок про надання притулку особам, які рятуються від надзвичайної небезпеки, наприклад, війни.

Форум

XS
SM
MD
LG