Доступність посилання

ТОП новини

Костін: керівники 6 регіональних прокуратур написали зави про звільнення


Андрій Костін додав, що триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу людей з інвалідністю та нарахування їм пенсійних виплат
Андрій Костін додав, що триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу людей з інвалідністю та нарахування їм пенсійних виплат

У органах прокуратури тривають комплексні заходи з протидії зловживанням, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін 25 жовтня.

За його словами, заяви про звільнення з посад написали п’ятеро керівників обласних прокуратур та керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони:

«Це керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. Всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду».

Читайте також: Зловживання в МСЕК: Зеленський каже про «непереконливі» доповіді голів МОЗ та Мінсоцполітики

Костін додав, що триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу людей з інвалідністю та нарахування їм пенсійних виплат.

Крім того, сьогодні в Офісі Генерального прокурора відбулося перше засідання Комісії з добору кандидатів для включення до кадрового резерву на заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах.

Генеральний прокурор пояснив, що створення комісії мало на меті підвищити прозорість процесу призначення прокурорів. Він назвав це одним із перших елементів «комплексної HR-реформи органів прокуратури», яка почалася в липні цього року. За його словами, комісія буде оцінювати професійні якості та репутацію кандидатів.

Днями Офіс генпрокурора заявив, що високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявили в двох областях – Черкаській та Хмельницькій.

Читайте також: Кабмін затвердив план щодо протидії корупції у МСЕК: Шмигаль оприлюднив строки його виконання

Генеральний прокурор Андрій Костін 22 жовтня заявив про звільнення з посади.

Перед цим президент Володимир Зеленський, коментуючи зловживання в роботі медико-соціальних експертних комісій, заявив про «нахабство людей, зокрема, прокурорів, які скористались своїми зв’язками з МСЕК та оформили собі фальшиві інвалідності».

Тоді ж президент заявив, що чекає на швидкі рішення від правоохоронців, у тому числі від Офісу генпрокурора.

Правоохоронці 5 жовтня затримали та повідомили про підозру в незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Згодом суд взяв підозрювану під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень.

Форум

XS
SM
MD
LG