Доступність посилання

ТОП новини

У Конституційному суді не відповіли на запитання, чи скасували статтю про незаконне збагачення


Оприлюднення всіх актів Конституційного суду здійснюється «не пізніше наступного робочого дня після їх ухвалення»
Оприлюднення всіх актів Конституційного суду здійснюється «не пізніше наступного робочого дня після їх ухвалення»

У Конституційному суді України не відповіли на запитання Радіо Свобода, чи скасували статтю 368-2 Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

«Рішення Конституційного суду оприлюднюються на сайті Конституційного суду України відповідно до чинного законодавства», – заявили Радіо Свобода в прес-службі КСУ.

Згідно із законом про Конституційний суд, оприлюднення всіх актів суду здійснюється «не пізніше наступного робочого дня після їх ухвалення».

Розгляд відповідності статті 368-2 Кримінального кодексу положенням Конституції був запланований на 26 лютого. Відповідне конституційне подання було направлене 59 народними депутатами. Це мала бути закрита частина пленарного засідання.

26 лютого «Українська правда» з посиланням на свої джерела повідомила, що КСУ визнав статтю 368-2 Кримінального кодексу неконституційною.

Вона передбачає покарання за «набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами» і «передачу нею таких активів будь-якій іншій особі».

XS
SM
MD
LG