Доступність посилання

ТОП новини

Третя масована атака на Київ за останні чотири дні. КМВА повідомила про знищення понад 10 БПЛА


За даними КМВА, на столицю ударні дрони заходили хвилями та з різних напрямків
За даними КМВА, на столицю ударні дрони заходили хвилями та з різних напрямків

Сили протиповітряної оборони знищили понад 10 ударних дронів, якими Росія атакувала Київ, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Третя повітряна атака на Київ за останні 4 дні! І знову масована! Цього разу ворог застосував виключно ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed. На Київ російські безпілотники летіли з території окупованої Херсонщини та Курської області РФ ще до опівночі, близько 23:00. На столицю баражуючі боєприпаси заходили хвилями та з різних напрямків», – написав він у телеграмі.

За його даними, уламки БПЛА впали трьох районах міста – Голосіївському, Дніпровському та Деснянському. В останньому уламки впали на територію приватного домогосподарства – виникла пожежа у нежитловій будові, яку оперативно ліквідували. Даних про потерпілих немає.

Повітряна тривога у столиці тривала понад 5 годин. Близько 8:00 у Києві знову оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили ЗСУ повідомили про безпілотник в районі міста.

Військові вночі попереджали про кілька десятків ударних безпілотників «Шахед» у повітряному просторі України.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG