Доступність посилання

ТОП новини

КМДА розкритикувала домашній арешт очільника метрополітену


Напередодні у прокуратурі заявили, що мають результати експертизи, які спростовують заяви КП «Київський метрополітен» про начебто неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями
Напередодні у прокуратурі заявили, що мають результати експертизи, які спростовують заяви КП «Київський метрополітен» про начебто неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями

Цілодобовий домашній арешт виконувача обов’язків начальника «Київського метрополітену» Віктора Вигівського ускладнить роботу метро, заявили в Київській міській державній адміністрації 25 липня.

За заявою міської адміністрації, запобіжний захід «ускладнює процес керування столичною підземкою – критично важливим підприємством».

Також КМДА вказує на те, що сьогодні ж суд має обрати запобіжний захід начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель комунального підприємства «Київський метрополітен».

«Таким чином, під час завершального етапу відновлення ділянки між станціями «Деміївська» та «Либідська» робота підприємства буде ускладнена», – вважають у адміністрації.

Читайте також: Аварія у метро: керівнику «Київського метрополітену» обрали запобіжний захід – прокуратура

КМДА заявляє, що причинами виникнення аварійної ситуації на перегоні між станціями метро «Деміївська» – «Либідська» стали неякісні проєктні рішення та будівельні роботи при спорудженні цієї ділянки.

«Міська влада наполягає на неупередженому розслідуванні та вбачає у діях правоохоронців політичний тиск і намагання дестабілізувати роботу метрополітену», – додає пресслужба.

При цьому, як заявляє метрополітен, ремонтні роботи в тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» триватимуть, що відновити рух до осені.

Сьогодні суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для виконувача обов’язків начальника комунального підприємства «Київський метрополітен» у межах провадження щодо підтоплення тунелів між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Читайте також: У прокуратурі спростовують заяву КМДА про неякісне будівництво тунелю у київському метро

Напередодні у прокуратурі заявили, що мають результати експертизи, які спростовують заяви КП «Київський метрополітен» про начебто неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями. Мер Києва Віталій Кличко назвав ці заяви прокуратури маніпулятивними і повідомив про політичний тиск.

8 грудня минулого року в Київській міській держадміністрації повідомили про зупинення руху поїздів метро на ділянці між станціями «Теремки» – «Деміївська»: загалом це шість станцій. Влада пояснила, що через «нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколоґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з’явився ризик втрати стійкості тунельних споруд».

Форум

XS
SM
MD
LG