Доступність посилання

ТОП новини

Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що його єдиний 27-річний син мобілізувався до армії


Протягом останнього року, за словами очільника МВС, у нього з сином були «достатньо тривалі розмови» на тему того, що відбувається в країні.
Протягом останнього року, за словами очільника МВС, у нього з сином були «достатньо тривалі розмови» на тему того, що відбувається в країні.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що його єдиний син мобілізувався до війська. Про це очільник МВС сказав в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами міністра, його син мобілізувався до лав армії добровільно ще до вступу у силу закону про посилення мобілізації.

«Мій син, коли йому виповнилось 27 років у лютому місяці, він одразу мобілізувався. Самостійно, без повістки він пішов у ТЦК. Це було до схвалення закону (про мобілізацію – ред.) Ми ще не знали, які будуть зміни в правилах медичного відбору. Він готувався до цього, чесно кажучи, йому важко було з цього вільного життя більш-менш переходити в це життя, в яке він зараз попав», – розказав Клименко.

Торік, влітку 2023 року, Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода розповів, що його єдиний син перебуває в Києві, працює інженером, однак не може служити в армії через слабкий зір – мінус 9.

Протягом останнього року, за словами глави МВС, у нього з сином були «достатньо тривалі розмови» на тему того, що відбувається в країні.

«Ми спочатку розмовляли про те, що відбувається в країні і що нам всім можливо, коли потрібно буде, треба йти до війська. І він рішення прийняв самостійно. Я йому сказав, що це буде тільки твоє самостійне рішення. Він попав в колектив тих людей, які мали досвід бойових дій, частина тих людей. І його почали хлопці за собою «тягнути» в навчанні і адаптація в нього пройшла. Я надіюся, що вона пройшла», – розказав міністр МВС.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

18 травня цього року набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня.

Форум

XS
SM
MD
LG