Доступність посилання

ТОП новини

Від початку року рівень домашнього насильства в Україні зріс на 14% — Клименко пояснив, чи це пов’язано з ПТСР у ветеранів


Міністр вважає, що психологічна реабілітація ветеранів в Україні «перебуває у зародковому стані».
Міністр вважає, що психологічна реабілітація ветеранів в Україні «перебуває у зародковому стані».

Від початку 2024 року рівень домашнього насильства в Україні зріс на 14% і продовжує зростати далі. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, існує пряма кореляція між зростанням домашнього насильcтва та посттравматичним стресовим розладом у військових ветеранів, що повернулися з війни.

«Дуже великий відсоток, десь 60% – це військові (причетні до домашнього насильства ред.). І це стосується військових не тільки Збройних Сил України, а всіх військових, хто був на фронті», – повідомив Клименко.

Читайте також: Ветеранська політика потрібна «на вчора»: чому її досі не створили?

Міністр вважає, що психологічна реабілітація ветеранів в Україні «перебуває у зародковому стані, якщо ми не підберемо фахівців і не навчимо їх, то будемо мати великі проблеми після закінчення війни».

«Що робить людина з ПТСР або людина, яка має ментальні якісь зміни після війни? Вона може бути або алкоголіком, або наркоманом, або піти в кримінальне середовище. Або це все поєднувати між собою. Справа в тому, що люди після війни, частина людей, навчилася холоднокровно вбивати, наприклад, і цих людей нам треба з цієї війни буде просто-напросто витягувати», — сказав очільник МВС.

Міністр внутрішніх справ додав, що психологічна реабілітація ветеранів — це одне зі стратегічних завдань, які перед урядом, зокрема і перед МВС, поставив президент України Володимир Зеленський.

Сьогодні в Україні щонайменше 1,2 млн ветеранів, а близько 3,5 млн – це члени родин тих, хто з війська повернувся до цивільного життя.

Форум

XS
SM
MD
LG