Доступність посилання

ТОП новини

Кличко відсторонив свого заступника Прокопіва після розслідування журналістів про нерухомість його родичів та друзів


Віталій Кличко звернувся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами
Віталій Кличко звернувся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами

Міський голова Віталій Кличко відсторонив свого заступника Володимира Прокопіва після розслідування журналістів про нерухомість родичів та друзів заступника голови КМДА.

«На час перевірки, задля її обʼєктивності, відсторонюю Прокопіва від виконання обовʼязків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень», – написав він у телеграмі.

Кличко звернувся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus Info щодо Прокопіва.

У розслідуванні Bihus.Info журналісти розповіли про комерційну та житлову нерухомість родичів Прокопіва , яку вони набули за роки його роботи в Київраді та КМДА. За даними журналістів, хронологія та спосіб появи цих активів, так само як і джерела фінансування цих покупок, подекуди під питанням.

Журналісти також повідомили, що двоє друзів заступника голови КМДА Володимира Прокопіва через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об’єктів нерухомості, які раніше належали місту.

У коментарі журналістам він сказав, що йому відомо лише про один об'єкт з шести. Щодо покупок його родичів Прокопів сказав, що немає стосунку до них, але пояснити ці масштабні інвестиції він не зміг.

«Я не маю чого приховувати, тому і сам, коли почали телефонувати родичам та моїм друзям, запросив їх на чесну розмову. Майже дві години я відповідав на усі запитання, які цікавили журналістів. Я з повагою ставлюся до роботи правоохоронних органів та інших контролюючих державних служб. Тому, якщо останні будуть вбачати у моїх діях ознаки порушень, готовий і відкритий до перевірки», – написав він у своєму фейсбуці, коментуючи розслідування.

Також Прокопів додав, що за посаду заступника голови КМДА «ніколи не тримався, тому написав заяву на звільнення на імʼя Київського міського голови».

Володимир Прокопів до Київради потрапив у 2014 році за списком партії «УДАР». У 2020 році став депутатом міськради за списками «Європейської Солідарності», нині очолює її фракцію. Півтора роки очолював земельну комісію (2014-2015), також був секретарем міської ради (2015-2019), а пізніше став одним із заступників Віталія Кличка (з 2021).

Форум

XS
SM
MD
LG