Доступність посилання

ТОП новини

«Ми повинні допомогти Україні виграти цю війну» – адміністрація президента США


«Перше, що ми повинні зробити – це допомогти їм (Україні – ред.) виграти цю війну» – Кірбі
«Перше, що ми повинні зробити – це допомогти їм (Україні – ред.) виграти цю війну» – Кірбі

У США ще вивчають деталі плану перемоги Володимира Зеленського, але переконані, що НАТО – це майбутнє України. Про це 18 жовтня заявив радник з питань комунікацій у сфері нацбезпеки адміністрації Байдена Джон Кірбі.

«Очевидно, що ми все ще розглядаємо в його (план перемоги– ред.) деталях. Тому я не збираюся вдаватися в подробиці кожного окремого пункту. Але ми цінуємо та поважаємо ту роботу, яку вклав у це президент Зеленський, як і продуманість плану, ми збираємося продовжувати працювати з ним та його командою, щоб побачити, як мир може і має виглядати», – сказав він.

Кірбі наголосив, що НАТО – це майбутнє України. Він також додав, що Україна повинна мати потужну оборонно-промислову базу, а також реалізувати необхідні реформи для вступу до альянсу.

«Перше, що ми повинні зробити – це допомогти їм (Україні – ред.) виграти цю війну. Ми повинні переконатися, що вони мають те, що їм потрібно», – зауважив Кірбі.

Сьогодні під час свого візиту до Німеччини президент CША Джо Байден закликав союзників по НАТО продовжувати підтримувати Україну.

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. За словами президента, першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Форум

XS
SM
MD
LG