Доступність посилання

ТОП новини

Голова Миколаївської ОВА Кім пояснив, чому взяв на поруки депутатку Кормишкіну


За словами Віталія Кіма, вона не переховується і співпрацює зі слідством.
За словами Віталія Кіма, вона не переховується і співпрацює зі слідством.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім пояснив своє рішення взяти на поруки народну депутатку від фракції «Слуга народу» Ірину Кормишкіну, каже, що вона не переховується і співпрацює зі слідством.

«По-перше, є презумпція невинуватості. По-друге, я знаю її років 20, ще коли вона працювала в бізнесі страхування. Вона не переховується від слідства. Я знаю, що це дозволить (їй) працювати. І вона не буде ухилятись від правоохоронних органів, з якими зараз вона повноцінно співпрацює», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

«Був вибір: застава, тюрма чи поруки. Суд прийняв саме таке рішення, тому що вона добропорядно веде себе по слідству», – вважає Кім.

Вищий антикорупційний суд 23 жовтня обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки для народної депутатки Ірини Кормишкіної, підозрюваної в незаконному збагаченні. Поручителями стали голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Публічно вона цю справу наразі не коментувала.

16 жовтня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру в незаконному збагаченні чинному народному депутату України. Повідомлялося, що йдеться про Ірину Кормишкіну.

За даними слідства, у 2021-2022 роках народна обраниця набула у власність активи, які на понад 20 мільйонів гривень перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому депутатка через юридичну особу придбала будинок поблизу місті Одеса, у якому вона проживає.

Форум

XS
SM
MD
LG