Доступність посилання

ТОП новини

В ОВА пояснили, чому армія РФ четверту добу поспіль атакує Хмельниччину


«В нас є об’єкти критичної інфраструктури. Ворог зараз готується до того, щоб, як і минулого року, позбавити нас світла, позбавити нас тепла», – Сергій Тюрін. Фото ілюстративне
«В нас є об’єкти критичної інфраструктури. Ворог зараз готується до того, щоб, як і минулого року, позбавити нас світла, позбавити нас тепла», – Сергій Тюрін. Фото ілюстративне

Російська армія четверту добу поспіль атакує Хмельниччину, в обласній військовій адміністрації це пов’язують із наявністю в регіоні об’єктів критичної інфраструктури. Таку заяву в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») зробив перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

«В нас є об’єкти критичної інфраструктури. Ворог зараз готується до того, щоб, як і минулого року, позбавити нас світла, позбавити нас тепла. Разом з тим в нас є Збройні сили України, які регулярно роблять дуже болісні удари по ворогу. І для того вони (російська армія – ред.) шукають можливості завдати удар у відповідь», – заявив посадовець.

Він нагадав, що це не перша подібна атака. Сергій Тюрін також зауважив, що, на його думку, на території України наразі немає безпечних регіонів, бо усі можуть потрапити під удар армії РФ.

«Це вже не перша атака така по Хмельниччині, вони тривають уже багато місяців. Тому сили ППО, Збройні сили України активно долучаються до відбиття таких атак, але ворог різними засобами протягом усього періоду повномасштабного вторгнення атакує Хмельниччину, як й інші регіони України. Немає безпечного регіону в Україні під час повномасштабного вторгнення», – додав він.

Раніше в ОВА повідомили, що через атаку дронами у Шепетівському районі на Хмельниччині пошкоджено територію об’єкта критичної інфраструктури, є руйнування нежитлових приміщень, житлових будинків і транспортних засобів. За допомогою до лікарні звернулось 16 людей.

Читайте також: У МВС уточнили наслідки падіння уламків БПЛА на Хмельниччині

У ніч на 25 жовтня Росія атакувала Україну 11 безпілотниками, усі збили. Протиповітряна оборона працювала в Черкаській, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Хмельницькій та Миколаївській областях.

Російські військові регулярно атакують регіони України з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG