Доступність посилання

ТОП новини

12 людей поранені на Херсонщині через російські обстріли минулої доби і вранці – ОВА


Наслідки російських обстрілів на Херсонщині, архівне фото
Наслідки російських обстрілів на Херсонщині, архівне фото

На Херсонщині внаслідок російських обстрілів вранці 14 серпня постраждали шестеро людей, ще стільки ж поранених було минулої доби, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«З самого ранку російська війська бʼють по Херсону і передмістю. Близько 6:00 під ворожий удар у місті потрапило троє людей, які перебували в будинку. Це – 39-річна жінка і її 15-річна донька, а також 41-річний чоловік», – повідомив голова ОВА.

За його словами, дитину з мамою шпиталізували з вибуховими травмами, контузіями, у жінки також поранена спина, чоловікові надали медичну допомогу на місці.

«О пʼятій ранку російські війська атакували й Кіндійку. Били по людських оселях, через що постраждали двоє людей. Бригада «швидкої» доставила до лікарні 49-річну жінку і 58-річного чоловіка. У них – контузії, вибухові травми й уламкові поранення. Крім цього, до лікарні звернувся 59-річний житель Антонівки, який через ворожий обстріл дістав уламкове поранення передпліччя і гомілки», – зауважив Прокудін.

Минулої доби, за його словами, були поранені також шестеро людей.

«Російські військові поцілили в об’єкт критичної інфраструктури, навчальний і медичний заклади, фермерське господарство; житлові квартали населених пунктів області, зокрема дві багатоповерхівки і дев’ять приватних будинків.Також окупанти пошкодили газопровід, господарські споруди, приватні автомобілі, автобус і сільгосптехніку», – йдеться в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

4 серпня в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що за два з половиною роки знищили понад вісім тисяч російських повітряних цілей.

Форум

XS
SM
MD
LG