Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині за ніч і ранок через обстріли РФ поранені 5 людей – влада


Наслідки російських ударів на Херсонщині, архівне фото
Наслідки російських ударів на Херсонщині, архівне фото

На Херсонщині внаслідок російських обстрілів вночі і вранці 15 вересня постраждали щонайменше п’ятеро людей, повідомила обласна військова адміністрація.

«Вночі окупанти вдарили з авіації по населених пунктах Бериславського району. Одна людина зазнала поранення. 72-річну жінку шпиталізували з вибуховою травмою, пораненням обличчя, шиї, надпліччя і руки. Лікарі оцінюють її стан як середньої тяжкості», – йдеться в повідомленні.

За даними ОВА, вранці війська РФ атакували людей у Херсоні з безпілотника, постраждали чотири людини.

Спочатку в ОВА повідомили, що вибухові травми й уламкові поранення мають двоє чоловіків: 62 і 65 років, а пізніше стало відомо про двох постраждалих жінок.

«До лікарні звернулася 22-річна жінка. В неї – вибухова травма, контузія й уламкове поранення ноги. Ще одна жителька Херсона дістала мінно-вибухову травму і контузію внаслідок скидання вибухівки з дрона. 34-річна жінка самостійно звернулася до лікарні», – повідомили в ОВА.

Обидві потерпілі проходитимуть подальше лікування амбулаторно.

Російські війська регулярно атакують дронами українські регіони. Найчастіше про скиди вибухівок з російських дронів по цивільних повідомляє влада Херсонщини, Сумщини, Чернігівщини й Харківщини.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG