Доступність посилання

ТОП новини

Херсон: кількість постраждалих через удар Росії зросла до 19 – обласна влада


Наслідки російських обстрілів прифронтового Херсона, червень 2024 року
Наслідки російських обстрілів прифронтового Херсона, червень 2024 року

Внаслідок російського авіаційного удару по Херсону відомо про 19 поранених, заявила обласна військова адміністрація.

«До лікарні звернувся 66-річний чоловік, який дістав вибухову травму. Медики проводять обстеження та надають йому допомогу», – йдеться в повідомленні.

Раніше ОВА повідомила, що до лікарні звернувся 18-річний хлопець із вибуховою травмою та пораненням гомілки. До того голова області Олександр Прокудін повідомляв про 17 постраждалих внаслідок російського авіаційного удару по місту.

Серед постраждалих – двоє дітей, дворічний хлопчик і чотирирічна дівчинка. Їхній стан стабільний.

Читайте також: Армія РФ атакувала Запоріжжя, Федоров повідомляє про 3 постраждалих

Російські війська 7 жовтня після 10 години ранку завдали по Херсону авіаційного удару, йдеться в повідомленні міської військової адміністрації. Зазначається, що «два КАБи влучили у прибережній зоні Центрального району, два – у північній частині».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

Форум

XS
SM
MD
LG