Доступність посилання

ТОП новини

Вранці війська РФ обстріляли Білозерку на Херсонщині: двоє людей загинули, 12 були поранені – поліція


Наслідки російських обстрілів у село Хрещенівка, Херсонська область, Україна, 6 липня 2024 року. Фото ілюстративне
Наслідки російських обстрілів у село Хрещенівка, Херсонська область, Україна, 6 липня 2024 року. Фото ілюстративне

Зранку 20 липня армія РФ двічі завдала масованого удару по Білозерці з реактивних систем залпового вогню, випустивши по житлових кварталах близько 40 снарядів, інформує Національна поліція України.

«В результаті цієї атаки отримали поранення 12 людей віком від 39 до 80 років, серед них медпрацівниця. Дві жінки віком 54 та 72 роки, на жаль, загинули», – йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що зранку у Дніпровському районі Херсона війська РФ атакували автомобіль медичної допомоги.

«Під час надання допомоги пораненому бригада медиків потрапила під повторний ворожий обстріл, російські військові скинули вибухівку з дрона на карету «швидкої», автомобіль зазнав механічних пошкоджень. Отримали поранення фельдшер та водій, в обох вибухові та черепно-мозкові травми», – розповіли правоохоронці.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG