Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна федерація фехтування вирішила допустити Харлан до майбутніх командних змагань


Водночас у FIE кажуть, що підтримують покарання, яке, «після ретельного розгляду, повністю відповідає офіційним правилам і відповідним покаранням».
Водночас у FIE кажуть, що підтримують покарання, яке, «після ретельного розгляду, повністю відповідає офіційним правилам і відповідним покаранням».

Бюро Міжнародної федерації фехтування (FIE) вирішило дозволити українській спортсменці Ользі Харлан взяти участь у майбутніх жіночих командних змаганнях з фехтування на шаблях на Чемпіонаті світу з фехтування 2023 року, який зараз триває в Мілані. Про це повідомила пресслужба федерації.

Водночас у FIE кажуть, що підтримують покарання, яке «після ретельного розгляду повністю відповідає офіційним правилам і відповідним покаранням».

«Ми ретельно обговорили це питання та рішення, і ми зустрілися з пані Харлан», – повідомляють у федерації.

Ольга Харлан, у свою чергу, наразі не коментувала це повідомлення Міжнародної федерації фехтування.

27 липня FIE дискваліфікувала українку Ольгу Харлан після її відмови потиснути руку фехтувальниці з РФ Анні Смирновій, яка виступала в «нейтральному» статусі. Харлан відмовилася потиснути суперниці руку, як цього вимагають правила. Натомість українська спортсменка пропонувала росіянці «стукнутися» зброєю на заміну цього жесту.

Смірнова не стала цього робити, а згодом майже 50 хвилин залишалася на доріжці, очікуючи на офіційне завершення поєдинку.

Читайте також: МОК відреагував на дискваліфікацію Харлан і закликав до «чутливості» щодо українських спортсменів

Федерація фехтування України заявила про оскарження рішення про дискваліфікацію Ольги Харлан на чемпіонаті світу в Мілані.

Президентом Міжнародної федерації фехтування є російський олігарх Алішер Усманов.

XS
SM
MD
LG