Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині через удар РФ північнокорейською ракетою постраждали 7 людей – прокуратура


«Зафіксовано щонайменше пʼять влучань. Пошкоджено мінімум 30 житлових будинків» (фото ілюстративне)
«Зафіксовано щонайменше пʼять влучань. Пошкоджено мінімум 30 житлових будинків» (фото ілюстративне)

Російські війська ввечері 12 серпня здійснили масований ракетний обстріл міста Богодухів і прилеглих населених пунктів Харківщини, внаслідок чого постраждали семеро людей, зокрема четверо дітей, повідомила обласна прокуратура.

«Зафіксовано щонайменше пʼять влучань. Пошкоджено мінімум 30 житлових будинків. Внаслідок ракетних ударів постраждали четверо неповнолітніх – двоє хлопців віком 4 місяців і 5 років і дві дівчинки 2 років 9 місяців і 10 років. У дітей – гостра реакція на стрес. Також за медичною допомогою звернулися три жінки», – зазначили в прокуратурі.

За даними відомства, результати огляду вилучених уламків засвідчили, що одна з використаних ракет – північнокорейська KN-23 (або КN-24), відома як Hwasong-11.

За твердженнями Південної Кореї і країн Заходу, Північна Корея минулого року розпочала масштабні постачання зброї і боєприпасів Росії для використання у війні проти України. Це – порушення міжнародних санкцій проти КНДР, яких Росія зобов’язалася дотримуватись. У Москві й Пхеньяні факти постачання зброї заперечували.

Видання Washington Post 22 червня повідомило, що Росія могла отримати близько 1,6 мільйона артилерійських снарядів від Північної Кореї, тоді як військові аналітики заявили, що російські сили випустили північнокорейські ракети по Україні.

24 червня високопоставлений північнокорейський військовий розкритикував Вашингтон за військову допомогу Україні й підтвердив підтримку Пхеньяном Москви у війні, повідомили державні ЗМІ.

Пак Чон Чхон, один із вищих військових чиновників Північної Кореї, заявив, що Росія має «право вибору для будь-якого удару у відповідь», якщо вона зазнає нападу, і попередив, що Вашингтон може спровокувати «світову війну», якщо продовжить підтримувати Україну у війні проти Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG