Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська у Харківській області намагаються розтягнути оборону ЗСУ – Синєгубов


Наслідки російського удару в Золочеві, Харківська область, 1 травня 2024 року, фото ілюстративне
Наслідки російського удару в Золочеві, Харківська область, 1 травня 2024 року, фото ілюстративне

Російські війська у Харківській області «атакують невеликими групами по нових напрямках, намагаючись розтягнути оборону ЗСУ», розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

«Наші воїни ворога по цих напрямках стримують. Відбито за останній час біля 15 ворожих атак. Ситуація доволі важка, однак всі абсолютно атаки ворога відбивають. Є збільшення сірої зони, збільшення лінії фронту, бо ворог намагається їх умисно розтягнути, атакуючи невеликими групами по нових напрямках», – сказав він.

За його словами, «ситуація важка, однак повністю контрольована воїнами ЗСУ».

Він також розповів, що «з небезпечних напрямків продовжується евакуація жителів». Вже вивезли 5700 людей, сьогодні у планах – 1600, зазначив Синєгубов.

«Тільки що завершили засідання Ради оборони області, де були розглянуті питання щодо примусової евакуації статусних дітей, це діти, які мають статус сироти або дітей, що позбавленні батьківського піклування з небезпечних територій. Їх у нас наразі налічується близько 25. Це Чугуївський, Харківський, Куп’янський, Ізюмський райони», – додав Синєгубов.

Уночі 13 травня Генеральний штаб ЗСУ визнав, що в боях за прикордонне місто Вовчанськ «ворог має тактичний успіх». Для наступу на місто, за даними українських військових, командування ЗС РФ залучило значні сили, до п'яти батальйонів, і «не зважає на втрати». Загалом, ідеться у зведенні, «на Харківському напрямку оперативна ситуація залишається складною та динамічно змінюється».

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG