Доступність посилання

ТОП новини

Влада показала наслідки удару РФ по Харкову. Інформація про загиблого не підтвердилася


Наслідки російського удару по Харкову, 24 липня 2024 року
Наслідки російського удару по Харкову, 24 липня 2024 року

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що інформація про загиблого в місті внаслідок російського удару вдосвіта 24 липня не підтвердилася.

Тим часом, голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов оприлюднив у телеграмі фото пожеж і руйнування через російський удар у Харкові.

«24 липня 05:30 Харків, Немишлянський район. Внаслідок ракетного балістичного обстрілу пошкоджено промислову будівлю, п’ять автомобілів, один будинок. 24 липня 05:01 Харківський район, Малоданилівська ТГ, село Лісне, Екопарк. Внаслідок обстрілу БПЛА горіла будівля конюшні. Постраждали два чоловіки 41 і 18 років», – написав Синєгубов.

Раніше Терехов повідомляв, що російські війська удосвіта 24 липня обстріляли Харків, попередньо ракетами С-300, і є дані про загиблу людину.

«Перший удар по Харкову прийшовся в промислову зону одного з районів міста. Щодо постраждалих і руйнувань інформація уточнюється. Щодо другого прильоту – удар прийшовся у район приватного сектору, пожежа в одному з будинків», – написав мер у телеграмі.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG