Доступність посилання

ТОП новини

Число постраждалих через удар РФ у Харкові зросло до 21 – влада


Чоловік біля свого будинку, сильно пошкодженого під час російського авіаудару по Харкову, 21 вересня 2024 року
Чоловік біля свого будинку, сильно пошкодженого під час російського авіаудару по Харкову, 21 вересня 2024 року

Кількість постраждалих внаслідок вчорашнього російського авіаудару по Харкову зросла до 21, повідомив міський голова Ігор Терехов.

Серед них – троє дітей. Терехов уточнив, що одній дитині – вісім років, ще двом підліткам – по 17.

«Станом на сьогоднішній ранок маємо 21 постраждалого від нічного терористичного обстрілу спального района Харкова. З них майже половина – десятеро – люди, старші 65-ти років... Семеро постраждалих доставлені у медзаклад для надання медичної допомоги», – написав Терехов у телеграмі.

Тим часом, у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що в ніч на 22 вересня російські сили трьома ФАБ-500 обстріляли Шевченківський район Харкова і передмістя.

«Один із боєприпасів влучив біля під’їзду житлового багатоповерхового будинку. Евакуйовано 68 осіб. Пошкоджено скління і фасади семи багатоквартирних будинків, дошкільного навчального закладу, а також 21 автомобіль», – йдеться в повідомленні міністерства.

За даними МВС, пожежники загасили чотири автомобілі, які горіли, проводилися роботи з розбирання зруйнованих конструкцій входу до під’їзду 16-поверхівки.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Читайте також: Місія ООН: щонайменше 184 цивільних жителі загинули в Україні в серпні через обстріли РФ

Форум

XS
SM
MD
LG