Доступність посилання

ТОП новини

Пошукові роботи на місці удару по «Епіцентру» в Харкові завершили – МВС


Під час пошукових робіт, 26 травня 2024 року
Під час пошукових робіт, 26 травня 2024 року

У Харкові завершили пошукові роботи у будівельному гіпермаркеті «Епіцентр» після російського удару, завданого 25 травня, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих.

«Це було непросто. Загиблих за допомогою спецтехніки цілодобово шукали серед попелу, оперативно ідентифіковували за допомогою ДНК-лабораторії. Криміналісти провели більше 100 досліджень. До поліції звернулися 16 родичів зниклих безвісти, які надали біологічні зразки для експертиз. Також ми залучили кінологів – службовий пес виявив одне тіло й один фрагмент», – написав Клименко у телеграмі.

Він уточнив, що внаслідок ударів по гіпермаркету загинули 12 чоловіків і сім жінок, серед жертв також – 17-річний хлопець і 12-річна дівчинка. Ще 54 людини зазнали поранення.

25 травня сили РФ завдали удару по будівельному супермаркету в Харкові.

27 травня у Харкові був день жалоби за загиблими внаслідок російського удару.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG