Доступність посилання

ТОП новини

Авіаудар по Харкову: шість людей загинули, ще 55 поранені – влада


Парамедики несуть людину, врятовану з житлового будинку, який горить після російського авіаудару у Харкові, Україна, 30 серпня 2024 року
Парамедики несуть людину, врятовану з житлового будинку, який горить після російського авіаудару у Харкові, Україна, 30 серпня 2024 року

Кількість загиблих унаслідок авіаобстрілу Харкова 30 серпня зросла до шести, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко також розповів про 55 постраждалих унаслідок обстрілу.

Загалом, за словами місцевої влади, російські війська здійснили п’ять авіаційних обстрілів з Бєлгородської області, використовуючи боєприпас УМПБ Д-30.

За даними голови ОВА, 20 травмованих людей внаслідок удару по Харкову перебувають у тяжкому чи вкрай тяжкому стані.

«Є постраждалі з ампутаціями. Один із поранених помер у медичному закладі. На верхніх поверхах будинку, де будо влучання, можуть перебувати люди – щонайменше одна жінка. Є ризик руйнування будинку», – каже Синєгубов.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG