Доступність посилання

ТОП новини

Громадянин США Хаббард на суді визнав свою вину за звинуваченням Росії у найманстві


Під час судового засідання він зізнався, що отримав гроші за те, щоб воювати у складі Збройних сил України
Під час судового засідання він зізнався, що отримав гроші за те, щоб воювати у складі Збройних сил України

72-річний громадянин США Стівен Хаббард визнав себе винним у московському суді за звинуваченням у найманстві, повідомляють російські державні ЗМІ.

Під час судового засідання він зізнався, що отримав гроші за те, щоб воювати у складі Збройних сил України під час повномасштабного російського вторгнення.

Прокурори стверджують, що Хаббард підписав контракт з українським підрозділом територіальної оборони в місті Ізюм, коли Росія почала вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Обвинувачення заявило, що Хаббард погодився воювати за Україну за 1000 доларів на місяць і нібито отримав підготовку, зброю та боєприпаси.

Хаббард потрапив у полон 2 квітня 2022 року.

Посольство США в Москві не коментує ситуацію.

Минулого тижня московський суд залишив Хаббарда під вартою щонайменше до 26 березня 2025 року.

Наприкінці травня 2022 року, через три місяці після початку повномасштабної агресії Росії проти України, Telegram-канали та близькі до російського уряду ЗМІ опублікували відео з чоловіком, який назвався Стефаном Джеймсом Хаббардом і заявив, що разом із напарником переїхав до міста Ізюм Харківської області, де став свідком того, як українські збройні сили «обстрілювали Ізюм у пропагандистських цілях і для створення паніки серед місцевих жителів».

Було незрозуміло, за яких обставин і де було знято це відео, але жінка з профілем Тріша Хаббард Фокс (Trisha Hubbard Fox) у своєму дописі від 27 травня повідомила, що її брат, Стефан Джеймс Хаббард, був «викрадений в Україні майже три роки тому» і що є два відео, на яких його зв'язаного б'ють «російські чеченські солдати-повстанці».

Москву звинувачують у тому, що вона переслідує громадян США, затримуючи їх за сфабрикованими звинуваченнями, щоб потім використовувати як розмінну монету в переговорах про повернення росіян, засуджених за злочини в США та інших західних країнах.

Кілька громадян США залишаються за ґратами в Росії після обміну 1 серпня. Тоді Москва погодилася звільнити 16 осіб в обмін на вісьмох росіян, засуджених за злочини, що відбувають тюремні терміни в США і Європі.

Серед звільнених Росією були громадяни США – журналістка Радіо Свобода Алсу Курмашева, репортер Wall Street Journal Еван Гершкович і колишній морський піхотинець США Пол Вілан.

Форум

XS
SM
MD
LG