Доступність посилання

ТОП новини

Депозитарій Казахстану попросив клієнтів вивести російські папери


Центральний депозитарій цінних паперів у Казахстані попросив клієнтів до 1 серпня вивести російські цінні папери з його номінального тримання.

Видання РБК ознайомилося з повідомленням одного з казахстанських брокерів на адресу клієнтів. У ньому стверджується, що вимоги пов’язані із санкціями США проти російського Національного розрахункового депозитарію (НРД).

Терміни, зазначені казахстанським депозитарієм, пов’язані з генеральною ліцензією Управління контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США. Вона була видана після запровадження санкцій щодо Мосбіржі та її структур, у тому числі НРД для завершення операцій.

У казахстанському депозитарії фіксується приблизно 140 найменувань цінних паперів, пов’язаних із Росією. Це облігації суверенного боргу, корпоративні бонди та акції. Купівля таких паперів у іноземців із дисконтом за межами російської інфраструктури з 2022 року була популярною інвестиційною ідеєю, пише РБК.

Сполучені Штати 12 червня посилили санкційний режим проти Росії. Нова заборона зупинила торгівлю доларом та євро на російській біржі. Вашингтон також розширив список російських осіб, компаній, банків та секторів економіки, співпраця з якими може стати підставою для запровадження вторинних санкцій, та повністю заборонив надавати низку IT-послуг та консультацій будь-якій людині всередині Росії.

Під санкції серед інших потрапили Мосбіржа, Національний кліринговий центр та Національний розрахунковий депозитарій, страхові компанії «Согаз» та «Російська національна перестрахувальна компанія».

Форум

XS
SM
MD
LG