Доступність посилання

ТОП новини

ДБР оголосило підозру посадовцю колонії на Прикарпатті за катування засуджених


Слідчі ДБР задокументували застосування сили та морального тиску щодо двох засуджених, яких підозрюваний намагався схилити до співпрац
Слідчі ДБР задокументували застосування сили та морального тиску щодо двох засуджених, яких підозрюваний намагався схилити до співпрац

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру працівнику оперативного відділу Коломийської виправної колонії, який, на думку слідства, систематично застосовував силу до засуджених, повідомляє пресслужба ДБР 27 червня.

Слідчі ДБР задокументували застосування сили та морального тиску щодо двох засуджених, яких підозрюваний намагався схилити до співпраці і отримати інформацію про те, яким чином до колонії потрапляють наркотики.

«Коли чоловіки відмовилися співпрацювати, правоохоронець почав завдавати їм ударів у різні частини тіла, супроводжуючи це нецензурною лайкою та погрозами. Катування і приниження тривали кілька годин», – кажуть у ДБР.

Посадовцю повідомлено про підозру у катуванні. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

29 травня Державне бюро розслідувань заявило про викриття масштабної системи катування в’язнів в українських колоніях. У рамках розслідування чотирьом посадовцям Державної установи «Божковська виправна колонія (№16)» повідомили про підозру.

Міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі проєкту Радіо Свобода «Свобода Live», коментуючи розслідування ДБР стосовно катувань в одній із в’язниць на Полтавщині, наголосив, що випадки застосування тортур до ув’язнених «не є масштабною історією».

«(Давайте – ред.) не маніпулювати. У в’язницях не катують в’язнів, а я не проти піти у відставку. Рішення парламенту завжди готові, але знову ж таки, давайте повторимося, це випадок однієї установи» – заявив він.

Форум

XS
SM
MD
LG