Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ завдали удару керованими авіабомбами біля Курахівської ТЕС – Генштаб ЗСУ


Курахівська ТЕС, архівне фото
Курахівська ТЕС, архівне фото

Російські війська завдали удару керованими авіабомбами біля Курахівської ТЕС, повідомляє у телеграмі Генеральний штаб ЗСУ.

«На Курахівському напрямку загальна кількість боєзіткнень зросла до восьми. Всі ворожі атаки зупинено. Також російські терористи завдали авіаударів – били КАБами у райони Курахівської ТЕС, самого Курахового і Красногорівки, а некерованими авіаракетами – біля Костянтинівки», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Від початку червня російські війська застосували понад 2400 КАБів по Україні – Зеленський

Кількість бойових зіткнень на всій лінії фронту збільшилась до 96. За даними штабу, противник продовжує докладати основних зусиль на Куп’янському та Покровському напрямках.

На Куп’янському напрямку ситуація напружена – було дев’ять бойових зіткнень неподалік п’яти різних населених пунктів, а бої у двох локаціях, біля Синьківки і Стельмахівки, ще продовжуються.

На Покровському напрямку тривають дев’ять боєзіткнень у районах Новоолександрівки, Сокола, Воздвиженки та Євгенівки. Ще 29 атак на цьому напрямку вже завершились.

Читайте також: Генштаб ЗСУ звітує про бій біля Новоолександрівки, попри повідомлення про окупацію села

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 червня заявив, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку, де сконцентрована більшість його ударних бригад і полків. За його словами, на Куп’янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводять активні наступальні дії різної інтенсивності.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG