Доступність посилання

ТОП новини

Протягом дня сили РФ з своєї території застосували 20 КАБів на Харківському напрямку – Генштаб ЗСУ


Наслідки влучання авіабомби по житловому будинку у м. Оріхів
Наслідки влучання авіабомби по житловому будинку у м. Оріхів

На Харківському напрямку протягом дня сили РФ з своєї території застосували 20 КАБів, повідомляє станом на 19:00 Генеральний штаб ЗСУ.

«На Харківському напрямку протягом дня ворог застосував уже 20 КАБів з території РФ, зокрема з районів Бєлгорода та Шебекіно Бєлгородської області. Під бомбардування попали райони Вовчанська, Нескучного та Білого Колодязя. Штурмових дій ворога наразі не зафіксовано», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Вовчанський фронт»: чого хотів і чого досяг Кремль на півночі Харківщини

За даними штабу, на Куп’янському напрямку противник застосував некеровані авіаційні ракети в районі Стельмахівки, тривають бойові дії в районі М’ясожарівки.

Покровський напрямок залишається одним з найгарячіших – тут зараз тривають вісім боїв, зокрема в районі Прогресу. Сили РФ застосовують авіацію, КАБами атакували Новоселівку Першу, Прогрес, Карлівку.

На Сіверському напрямку зросла активність військ РФ в районі Верхньокам’янського – протягом дня тут були чотири боєзіткнення. Помітно противник активізувався на Времівському напрямку – тривають бої в районах Урожайного та Старомайорського, додають у Генштабі.

Загальна кількість російських атак по всій лінії фронту з початку доби – 69.

Сили РФ активно застосовують КАби для атак українських населених пунктів та позицій українських військових. Зокрема, ці бомби інтенсивно застосовувалися під час російського наступу на північ Харківщини.

За даними президента України Володимира Зеленського, сили РФ використовують для ударів по Україні понад 3 тисячі керованих авіабомб на місяць.

Форум

XS
SM
MD
LG