Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: США обговорюють з Ізраїлем постачання партії бомб, заблокованої в травні


Джо Байден призупинив єдину поставку в травні через побоювання, що вона може призвести до загибелі ще більшої кількості палестинських цивільних осіб в Газі.
Джо Байден призупинив єдину поставку в травні через побоювання, що вона може призвести до загибелі ще більшої кількості палестинських цивільних осіб в Газі.

Сполучені Штати обговорюють з Ізраїлем питання про розблокування партії 227-кілограмових бомб, надання яких було призупинено в травні через занепокоєння щодо військової операції в Рафаху, заявив Reuters американський чиновник.

За словами чиновника, це питання обговорювалося на цьому тижні під час візиту до Вашингтона міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта.

Агентство Axios, посилаючись на американського та ізраїльського чиновника, раніше повідомило, що США готуються до поставки бомб.
Високопоставлені помічники президента Джо Байдена повідомили Галланту, що Вашингтон зберігає паузу в постачанні важких бомб для Ізраїлю, поки це питання розглядається, повідомив високопоставлений американський чиновник в середу.

Байден призупинив єдину поставку в травні через побоювання, що вона може призвести до загибелі ще більшої кількості палестинських цивільних осіб в Газі.

Ізраїль проводить у Секторі Гази військову операцію у відповідь на напад «Хамасу» на південь країни 7 жовтня 2023 року. Тоді було вбито понад 1200 мирних жителів, понад 250 людей були взяті в заручники та вивезені до Гази.

Рафах Ізраїль називає останнім оплотом палестинського угруповання. За даними Politico, американська розвідка оцінює втрати «Хамас» у 30–35% особового складу.

МОЗ Гази, яке контролює угруповання «Хамас», стверджує, що під час ізраїльської операції загинули понад 36 тисяч мирних жителів, понад 80 тисяч були поранені. Незалежного підтвердження цих даних немає. Ізраїльські військові звинувачують «Хамас» у розміщенні озброєнь у густонаселених міських забудовах та використанні цивільних як живого щита.

Форум

XS
SM
MD
LG