Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за напад на відвідувачів фестивалю в німецькому Золінгені


Напередодні троє людей в Золінгені загинули внаслідок атаки озброєного чоловіка під час фестивалю на честь річниці заснування міста
Напередодні троє людей в Золінгені загинули внаслідок атаки озброєного чоловіка під час фестивалю на честь річниці заснування міста

Екстремістська організація «Ісламська держава» (визнана терористичною у багатьох країнах світу, у тому числі в Німеччині) заявила про свою відповідальність за вчинення ножової атаки в німецькому місті Золінгені, жертвами якої стали троє людей. Про це йдеться в заяві угруповання, яку оприлюднило пов’язане з ним агентство Amaq, цитують міжнародні медіа.

Згідно з нею, нападник був «солдатом Ісламської держави» і мав на меті «помсту за мусульман у Палестині та скрізь».

Водночас доказів того, що саме ІД стоїть за нападом, не наводиться.

У пошуках нападника поліція розпочала обшуки у гуртожитку для біженців у центрі Золінгена.

Читайте також: Зеленський розповів канцлеру Німеччини про обстановку на лінії фронту

«Ми отримали інформацію і на підставі цього зараз проводимо поліцейські заходи», – сказав офіційний представник поліції.

Під час пресконференції опівдні 24 серпня прокуратура заявила, що не виключає терористичний мотив нападу. Головний прокурор Маркус Касперс, який очолює розслідування, підкреслив, що «підозра випливає із загальних обставин події, оскільки жертви не мали жодного зв’язку один з одним». Інший мотив, за словами прокурора, наразі не проглядається.

Поліція повідомила про арешт 15-річного підлітка вранці в суботу – за даними правоохоронців, він знав про заплановану атаку, але не попередив про неї. Водночас самого нападника ще шукають.

Напередодні троє людей в Золінгені загинули внаслідок атаки озброєного чоловіка під час фестивалю на честь річниці заснування міста. Ще кілька людей були поранені.

Форум

XS
SM
MD
LG