Доступність посилання

ТОП новини

«Життя президента Ірану під загрозою»: на місці катастрофи гелікоптера триває пошукова операція


В Ірані триває пошуково-рятувальна операція на місці аварії гелікоптера, у якому перебував президент Ебрагім Раїсі, 19 травня 2024 року
В Ірані триває пошуково-рятувальна операція на місці аварії гелікоптера, у якому перебував президент Ебрагім Раїсі, 19 травня 2024 року

В Ірані триває пошуково-рятувальна операція на місці аварії гелікоптера, у якому перебував президент Ебрагім Раїсі, а також очільник МЗС країни Хоссейн Амір-Абдуллахіан та інші особи, повідомляє іранське державне інформагентство IRNA.

«Президент Раїсі повертався з церемонії відкриття дамби на кордоні Ірану з Азербайджаном, коли його вертоліт зазнав аварії при посадці в неділю в регіоні Варзакан. На борту гелікоптера також перебували міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан, губернатор провінції Східний Азарбайджан Малек Рахматі, очільник п’ятничної молитви в Тебрізі Ходжатолеслам аль-Хашем та низка інших осіб», – йдеться у повідомленні.

Водночас анонімний іранський чиновник повідомив виданню Reuters, що «повертаючись із візиту до кордону з Азербайджаном, гелікоптер з президентом Ірану та його міністром закордонних справ розбився, коли він перетинав гірську місцевість у сильному тумані».

Чиновник сказав, що життя Раїсі та Амірабдоллахіана наразі знаходиться «під загрозою після аварії гелікоптера».

«Ми все ще сподіваємося, але інформація, що надходить з місця катастрофи, викликає занепокоєння», – сказав чиновник на умовах анонімності.

Державне телебачення припинило всі свої регулярні програми, щоб показати молитви за Раїсі по всій країні, а в кутку екрана – прямі трансляції команд рятувальників, які пішки обшукують гірську місцевість у густому тумані. Рятувальні роботи ускладнює сильний туман.

Кореспондент IRNA повідомляє, що в район катастрофи направлені рятувальні бригади, пошукові роботи тривають.

«Туманна погода і непрохідність місцевості ускладнюють пошукові роботи», – йдеться у повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Ірану Ахмад Вахіді заявив по телебаченню, що через складні погодні умови пошуково-рятувальній групі може знадобитися час, щоб дістатися до місця катастрофи.

«Він висловив сподівання, що команда незабаром дістанеться до місця катастрофи і передасть більше інформації», – повідомляє IRNA.

Інше іранське інформагентство FARS зазначає, що «деяким людям вдалося поспілкуватися з аятолою Аль-Хашемом через кілька хвилин після інциденту, але нині вони не можуть зв’язатися з ним телефоном».

Раніше стало відомо, що у неділю, 19 травня, гелікоптер із президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту «здійснив грубу посадку».

Форум

XS
SM
MD
LG