Доступність посилання

ТОП новини

Держдеп США не очікує «фундаментальних змін» після інавгурації нового президента Ірану


Ведант Патель нагадав про «численні ескалації Іраном у всіх сферах», наголосивши, що Вашингтон зважатиме на дії, а не слова.
Ведант Патель нагадав про «численні ескалації Іраном у всіх сферах», наголосивши, що Вашингтон зважатиме на дії, а не слова.

Державний департамент США не очікує «фундаментальних змін» після інавгурації нового президента Ірану.

«Ми не очікуємо, що вибори нового президента призведуть до якихось фундаментальних змін у напрямку руху Ірану, або що вони призведуть до додаткової чи більшої поваги до основних прав людини його громадян. Як і раніше, ми будемо судити про іранське керівництво за його діями, а не за словами і навіть не за заявами про поміркованість чи бажання налагодити кращі зв’язки», – сказав на брифінгу заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель.

Він також нагадав про «численні ескалації Іраном у всіх сферах, включаючи його ядерну ескалацію, а також його відмову співпрацювати з МАГАТЕ», знову наголосивши, що Вашингтон зважатиме на дії, а не слова.

«Якщо є бажання продемонструвати серйозність чи новий підхід, безумовно, є якісь негайні дії, які вони могли б зробити, а саме: почати конструктивно співпрацювати з МАГАТЕ», – додав представник Держдепу.

28 липня Масуд Пезешкіан отримав посвідчення про призначення президентом Ірану після другого туру виборів, що пройшов цього місяця. Його офіційно затвердив на посаді верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї.

Офіційно Пезешкіан складе присягу 30 липня в парламенті країни.

На початку липня Пезешкіан, якого вважають поміркованим політиком, переміг у другому турі президентських виборів представника жорсткої частини консервативного табору Саїда Джалілі.

Дострокові вибори були призначені після загибелі попереднього президента Ебрагіма Раїсі в аварії гелікоптера в травні.

Форум

XS
SM
MD
LG