Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані членам КВІР заборонили використовувати засоби зв’язку після вибухів пейджерів у Лівані – Reuters


Члени Корпусу вартових ісламської революції, фото ілюстративне
Члени Корпусу вартових ісламської революції, фото ілюстративне

Керівництво іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) наказало своїм членам не використовувати засоби зв’язку після підривів пейджерів учасників проіранського руху «Хезболла» в Лівані, повідомляє 23 вересня Reuters із посиланням на джерела в іранських службах безпеки.

За словами одного із співрозмовників агентства, КВІР проводить масштабну перевірку всіх електронних пристроїв, а не лише засобів зв’язку. Більшість із них або вироблені в Ірані, або привезені з Китаю та Росії.

Джерела Reuters відмовилися повідомити подробиці про те, як здійснюється зв’язок між силами КВІР. Один із них лише уточнив, що зараз вони використовують наскрізне шифрування у месенджерах.

Цей чиновник стверджує, що представники політичної еліти Ірану стурбовані через вибухи в Лівані. Представники КВІР звернулися до «Хезболли» для технічної оцінки підірваних пристроїв, а кілька зразків були відправлені для вивчення до Тегерана.

Влада Ірану також стурбована можливим проникненням ізраїльських агентів, у тому числі іранців, завербованих Ізраїлем. Вони вже розпочали розслідування щодо деяких членів КВІР, заявило одне з джерел Reuters. Ідеться про перевірку банківських рахунків цих людей та їхніх родин в Ірані та за кордоном, а також історію їхніх поїздок.

У середині вересня в Лівані сталася серія вибухів пейджерів та рацій, які «Хезболла» використовує для оперативного зв’язку. Внаслідок вибухів загинули 39 осіб, понад три тисячі зазнали поранень.

Ліван та «Хезболла» стверджують, що за нападами стоїть Ізраїль. Влада Ізраїлю звинувачення відкидає. Агентство Reuters повідомляло, що ізраїльська розвідка заклала вибухівку у п’ять тисяч пейджерів, які закупила «Хезболла», за кілька місяців до вибухів.

Форум

XS
SM
MD
LG