Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура каже, що передала до суду справу щодо львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича


Бізнесмен Ігор Гринкевич (ліворуч) разом з сином Романом Гринкевичем
Бізнесмен Ігор Гринкевич (ліворуч) разом з сином Романом Гринкевичем

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно львівського підприємця, якого підозрюють у наданні хабара одному з керівників підрозділу ДБР, повідомляє пресслужба відомства 9 липня.

«За 500 тисяч доларів США він просив організувати повернення майна, яке знаходиться на території митного поста «Чайки» Київської митниці. Під час передачі коштів його затримали правоохоронці», – йдеться у повідомленні прокуратури.

В ОГП не називають імені підозрюваного, але з матеріалів справи зрозуміло, що мова йде про львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

Ігор Гринкевич – перебуває під вартою з кінця грудня 2023 року. Його затримали під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів одному із керівників головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у ході розслідування кримінального провадження. Тоді Гринкевичу повідомили про підозру пропозиції неправомірної вигоди службовій особі. 17 січня йому також повідомили підозру у справі щодо закупівель одягу для ЗСУ. За даними слідства, сума закупівель сягала майже 1 мільярда гривень.

П’яти членам організації, яку, як стверджують в ДБР, створив Ігор Гринкевич, повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації, у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану.

Роман Гринкевич – син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича – у соцмережі Instagram 9 січня написав, що діяльність його родини відбувалася в рамках чинного законодавства. Сам скандал він назвав «замовним».

Форум

XS
SM
MD
LG